- NUMMER ETT INOM TELE/DATA-DOKUMENTERING

Välkomna till vår nya "Hemsida"

tors, 2012-04-12 08:00 -- Elkoda

Äntligen är vår nya hemsida online !

Vi började testa och utvärdera olika alternativ för en ny hemsida under hösten 2011 - slutligen föll valet på Drupal 7, som är en CMS (Content Management System) med moduler som Omega, och som leverantör av web-hotell valde vi Oderland i Göteborg. Vi var tidigare knutna till Smelink, men krävde mer än vad de kunde leverera. (se mer om detta nedan.)

Vi bestämde oss också tidigt för att använda HTML5 och CSS3 - dessa är nya tekniker och standarden är inte spikad ännu - detta kan skapa problem för er med äldre Web-läsare (i huvudsak enbart kosmetiskt).

Hela denna site har vi gjort själva - på gott & ont - men vi har lärt oss mycket under resans gång och kan äntligen presentera detta till Er.  Nytt är bla. följande:

  • Denna nya "Blogg" - som vi kommer försöka uppdatera en gång i månaden.
  • Alla sidor är nu anpassade för nya enheter som "SmartPhones", "iPAD" osv. - Layouten ändras efter storlek på mottagarens fönster.
  • Möjlighet att lägga upp större uppdatering till er.
  • Nu kan du även läsa i detta antingen på svenska eller engelska.
  • Vi kommer en gång i månaden ställa frågor till er angående utveckling m.m. via undersökningar som ni hittar under support.
  • Vårt nya "Forum" - där kan ni som användare kan ställa frågor och diskutera med andra användare m.m.
  • Ni som användare kan även kommentera på flera ställen, bl.a. denna blogg nedan.

Nytt är även era användarkonton som blir personliga - När ni första gången loggar in med Ert företags konto kan ni själva välja användarnamn lösenord mm.

Nu ska vi inte ta upp mer av er tid - surfa runt och checka allt - kommentera sedan nedan vad ni tycker

// ELKODA AB − Thomas & Magnus

 

PS!
Bakgrunden till vårt avrådande från SMELINK Web-Hotell är kortfattat följande:

När vi under 2011 ville utöka den maximala filstorleken fick vi ett blankt nej. När vi sedan ville säga upp avtalet med dem... - samma visa - det visade sig att de även tar betalt från beställning - inte som ett normalt och seriöst företag från det de levererar en beställd tjänst - okay vi var lite sena i starten med information till dem, men sista 4 månaderna till komplett start berodde enbart på dem...

Vi använder HTML5 & CSS3

Visas därför bäst med exv. IExplorer 9, Firefox 10, Chrome 17, Safari 5.1 - eller senare.